iPhone 12 – Cel mai bine vândut smartphone 5G

Deși lansătă mai târziu decât era prognozat, seria iPhone 12 nu pare că a întâmpinat dificultăți în a deveni cel mai vândut smartphone 5G, conform unui raport publicat de CounterPoint Research.

În ciuda unei lansări întârziate, care a avut ca rezultat doar două săptămâni de vânzări în cursul lunii Octombrie 2020, seria de tefefoane iPhone 12 a reușit să ocupe o poziție fruntașă, conform raportului celor de la CounterPoint. De menționat faptul că IPhone 12 și iPhone 12 Pro au fost disponibile mult mai devreme decât iPhone 12 Pro Max și iPhone 12 Mini.

Raportul susține, de asemenea, că iPhone 12 nu numai că a reușit să devină cel mai bine vândut smartphone 5G în luna octombrie 2020, dar a fost și cel mai bine vândut dispozitiv 5G din ianuarie până în prezent. Lansarea ambelor telefoane a detronat cel mai bine vândut smartphone 5G din luna septembrie – Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G  – și l-a trimis direct pe a treia poziție în clasament.

O cerere masivă pentru dispozitivele 5G, în special din partea fanilor iOS, a fost văzută drept principalul motiv pentru care noul iPhone a reușit să urce rapid în topul vânzărilor. Statele Unite au contribuit la peste o treime din vânzările totale ale iPhone 12 și iPhone 12 Pro pe parcursul lunii octombrie.

Un alt motiv care justifică succesul noilor telefone Apple este disponibilitatea lor pe tot globul. Majoritatea telefoanelo acoperă o piață regională, în timp ce noua serie Apple iPhone 12 a fost disponibilă simulatan în 140 de țări.

Seria iPhone 12 a ajutat, de asemenea, la atingerea unui cote de 24% în ceea ce privește achiziția de telefone cu tehnologia 5G. Apple se așteaptă ca vânzările să se mențină la cote înalte și pe parcursul anului 2021.

Tagged , , , , ,