6 lucruri interesante despre jocurile video

Ce avantaje aduc jocurile video pentru chirurgi? De unde a primit numele celebrul Super Mario? Iată șase lucruri interesante pe care toți amatorii de jocuri video ar trebui să le știe!

1. Deși este greu de crezut, Toshiyuki Takahashi (Japonia) este capabil să apese butonul de pe controler de 16 ori într-o singură secundă. Timpii de reacție rapidă sunt esențiali în jocurile video, dar viteza japonezului este un record nemaiîntâlnit. În timpul jocului „Star Soldier”, Toshiyuki a apăsat butonul de 12,3 ori într-o secundă.

2. Potrivit unui studiu din SUA, chirurgii care joacă jocuri video sunt mai rapizi și fac mai puține greșeli în sala de operație. Un alt studiu susține că studenții la medicină se descurcă mai bine la simulările laparoscopice abdominale dacă se distrează cu jocuri video cu împușcături timp de o jumătate de oră pe zi.

3. Italianul dolofan, cu mustață și salopetă albastră, este de departe cel mai cunoscut personaj din jocurile de noroc. Ne referim la Super Mario. Personajul a luat naștere în 1981 și se bazează pe o persoană reală: Mario Segale, un simplu om care și-a închiriat depozitele către Nintendo.  

4. Satoshi Tajiri, creatorul Pokemon, a avut ideea celebrului joc după ce a colectat omizi în copilărie și le-a observat transformându-se în fluturi.

5. Jocurile video ar putea încetini procesul de îmbătrânire. Așa-numitele „jocuri pentru creier” care implică rezolvarea problemelor, utilizarea memoriei și componentele de tip puzzle, s-au dovedit a avea un beneficiu pozitiv pentru jucătorii cu vârstă mai înaintată.

6. Robin Willams (celebra vedetă de la Hollywood) a fost un fan atât de împătimit al jocurilor video, încât și-a numit copiii după personajele jocurilor video preferate – Zelda (Legenda lui Zelda) și Cody (Final Fight).